Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het trainingsoverzicht
Training

Masterclass – Kwaliteitsborging voor bouwers en ontwerpers

Kwaliteitsmanagement

De toenemende focus op Kwaliteitsborging is in volle de gang. Met het aannemen van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) begint urgentie te ontstaan. De impact op organisaties en projecten is groot én er liggen kansen!

Kansen om eindelijk echt werk te maken van samenwerking, van innovaties en in het maken van de beoogde kwaliteitsverbetering(en). Onderscheid maken door het creëren van een heldere visie en het doorvoeren van deze visie in je projectmanagement.

Na een korte terugblik op het ontstaan van de Wet kwaliteitsborging nemen we je mee in actuele en de te verwachten ontwikkelingen. Er wordt een toelichting gegeven op de belangrijkste elementen uit de wet en de impact hiervan op organisaties en functierollen. Welke eisen worden er precies gesteld aan instrumenten voor kwaliteitsborging en welke keuzes heb je?

Deze masterclass laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien welke impact de wet heeft op jouw dagelijks werk. Onze training is gebaseerd op jarenlange ervaring in het veld. De masterclass is gericht op het maken van beleid en visie en bedoeld voor directie en management.

Onderwerpen

  • Wat is de mogelijke impact van de Wkb op uw organisatie?
  • Wat houdt kwaliteitsborging in?
  • Welke rolverschuiving vindt er plaats door invoering van de Wkb?
  • Welk resultaat is te verwachten en hoe ligt dat vast?
  • Hoe ziet kwaliteitsborging er in de praktijk uit?

Bestemd voor

  • Bouwbedrijven
  • Ontwerpers

Docent

Emile Jansen

Senior adviseur Kwaliteitsmanagement Profiel
Emile Jansen - kwaliteitsmanagement Nieman

Beschikbare data

 

11 apr

Masterclass – Kwaliteitsborging voor bouwers en ontwerpers

Nieman, Atoomweg 400 Utrecht 15:00 - 17:00 uur
310,- per persoon, exclusief BTW
Inschrijven
Voeg toe 11-04-2023 15:00 11-04-2023 17:00 Europe/Amsterdam Masterclass – Kwaliteitsborging voor bouwers en ontwerpers Nieman, Atoomweg 400 Utrecht Nieman info@nieman.nl false
11 apr

Masterclass – Kwaliteitsborging voor bouwers en ontwerpers

Online 15:00 - 17:00 uur
310,- per persoon, exclusief BTW
Inschrijven
Voeg toe 11-04-2023 15:00 11-04-2023 17:00 Europe/Amsterdam Masterclass – Kwaliteitsborging voor bouwers en ontwerpers Online Nieman info@nieman.nl false
Danielle en Ellen

We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!

 

T 038 4670030  niemanacademie@nieman.nl

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalinkopleidingscoördinatoren

Focus op kwaliteitsborging

Nieman begeleidt op dit moment zowel opdrachtgevers als bouwers bij pilotprojecten waarbij partijen zelf aan de slag gaan met de praktische invulling van kwaliteitsborging. Bij voorkeur wordt hierbij een traject ingezet waarbij alle onderdelen van kwaliteitsborging aan bod komen.

De ervaring leert dat er meerdere projecten nodig zijn om te komen tot optimale procesbeheersing. Partijen die zich al geruime aan het voorbereiden zijn hebben hierbij een duidelijke voorsprong!

Lees meer over de voorbereiding op de Wkb

Kindcentrum Leeuwesteyn