Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het trainingsoverzicht
Training

Masterclass – Kwaliteitsborging

Kwaliteitsmanagement

De toenemende focus op Kwaliteitsborging is in volle de gang. Met het aannemen van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen begint er nu echt urgentie te ontstaan. De impact op organisaties en projecten is groot maar er liggen ook grote kansen.

Kansen om eindelijk echt werk te maken van samenwerking, van innovaties en uiteraard de beoogde kwaliteitsslag. Met een duidelijke visie en een procesaanpak boven een projectaanpak creëren van onderscheidend vermogen.

Na een korte terugblik betreft de Wet kwaliteitsborging nemen we u mee in de meest recente en te verwachten ontwikkelingen. Er wordt een toelichting gegeven op de belangrijkste elementen uit de wet en de impact hiervan op organisaties en rollen. welke eisen er worden gesteld aan instrumenten voor kwaliteitsborging en welke keuzes u in het proces heeft; de registratie van risicovolle keuringsitems en de opzet van het ‘as built dossier’.

Deze masterclass laat vooral ook veel praktijkvoorbeelden zien gebaseerd op jarenlange ervaring. De masterclass is gericht op beleid en visie en bedoeld voor directie en management.

Onderwerpen

  • Wat is de mogelijke impact van de Wkb op uw organisatie?
  • Wat houdt kwaliteitsborging in?
  • Welke rolverschuiving vindt er plaats door invoering van de Wkb?
  • Welk resultaat is te verwachten en hoe ligt dat vast?
  • Hoe ziet kwaliteitsborging er in de praktijk uit?

Bestemd voor

  • Bouwbedrijven
  • Ontwerpers
  • Gemeenten

Docent

Emile Jansen

Senior adviseur Kwaliteitsmanagement Profiel
Emile Jansen - kwaliteitsmanagement Nieman

Beschikbare data

 

19 jan

Masterclass – Kwaliteitsborging

Nieman, Atoomweg 400 Utrecht 15:00 - 17:00 uur
310,- per persoon, exclusief BTW
Inschrijven
Voeg toe 19-01-2023 15:00 19-01-2023 17:00 Europe/Amsterdam Masterclass – Kwaliteitsborging Nieman, Atoomweg 400 Utrecht Nieman info@nieman.nl false
Ellen Jalink & Tina van der Meer- Nieman Academie

Kennisdeling online

Bij Nieman delen wij graag kennis en dat blijven wij ook nu doen in deze bijzondere tijd. Onze masterclasses, trainingen en incompanytrainingen kunnen ook via een live stream online gegeven worden. Dit is maatwerk en organiseren wij graag op uw verzoek. Neemt u hiervoor graag contact op via niemanacademie@nieman.nl of bel 038 467 0030

 

Focus op kwaliteitsborging

Nieman begeleidt op dit moment zowel opdrachtgevers als bouwers bij pilotprojecten waarbij partijen zelf aan de slag gaan met de praktische invulling van kwaliteitsborging. Bij voorkeur wordt hierbij een traject ingezet waarbij alle onderdelen van kwaliteitsborging aan bod komen.

De ervaring leert dat er meerdere projecten nodig zijn om te komen tot optimale procesbeheersing. Partijen die zich al geruime aan het voorbereiden zijn hebben hierbij een duidelijke voorsprong!

Lees meer over de voorbereiding op de Wkb

Kwaliteitsborging-op-de-bouw