Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het trainingsoverzicht
Incompany training

Praktische kennissessie – Kwaliteitsborging

Kwaliteitsmanagement

Met het hanteren van Verbeterde Kwaliteitsborging in de bouw verschuift de focus van het verkrijgen van een vergunning naar het kunnen aantonen dat het project de vooraf overeengekomen kwaliteit heeft. Hierdoor ontstaat meer oog voor eigen kwaliteit.

Wet Kwaliteitsborging

We praten u in deze twee uur durende kennissessie bij over alle ontwikkelingen omtrent de Wet Kwaliteitsborging. Om het een praktische sessie te maken, laten we een scala aan praktijkvoorbeelden zien. Ook vertellen we u welke eisen aan instrumenten voor kwaliteitsborging worden gesteld en welke keuzes u in het proces heeft. Verder behandelen we de registratie van risicovolle keuringsitems en de opzet van het ‘as built dossier’ als bewijslast om aan te tonen dat uw gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen.

Onderwerpen

  • Wat houdt ‘Verbeterde Kwaliteitsborging’ in en hoe voert u dit in de praktijk uit?
  • Welke rolverschuiving vindt plaats door toepassing van ‘Verbeterde Kwaliteitsborging’?
  • Welk resultaat is te verwachten en hoe legt u dat vast?

Bestemd voor

  • Bouwbedrijf
  • Projectontwikkelaar
  • Gemeente
  • Ontwerpers

Docent

Jurgen Slippens

Senior specialist Kwaliteitsmanagement Profiel
ing. J.G.M. (Jurgen) Slippens

Aanmelden

  • Uw gegevens
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Danielle en Ellen

Wij leveren maatwerk!

Een masterclass of training afgestemd op jouw afdeling? Online voor het hele bedrijf? Liever incompany? Neem contact op om jouw wensen te bespreken. Je bereikt ons op niemanacademie@nieman.nl en 038 467 0030

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalink
Opleidingscoördinatoren Nieman Academie

 

Wat verandert er nadat de Wet is ingevoerd?

Nadat de wet per 1 januari 2022 in werking is getreden voert de gemeente geen technische toets aan het Bouwbesluit meer uit bij een aanvraag omgevingsvergunning. In plaats daarvan is er sprake van een privaat kwaliteitsborgingstraject waarbij aangetoond moet worden dat hetgeen is gebouwd ook daadwerkelijk voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. In de kern moet de bouwer de kwaliteit aantonen met onderaannemer en leveranciers en wordt deze bewaakt en afgehecht door een onafhankelijke kwaliteitsborger aan de hand van een kwaliteitsinstrument.

Lees meer over het voorbereiden op de Wkb

Kwaliteitsborger-beoordeeld-bouwwerk