Training – BENG en NTA 8800
Energie, duurzaamheid en circulariteitTraining BENG-eisen en de nieuwe energieprestatienorm de NTA 8800
Het realiseren van (bijna) energieneutrale gebouwen is verplicht. Sinds 1 januari 2021 is de NTA 8800 de nieuwe bepalingsmethode die in het Bouwbesluit is aangewezen voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen. In deze training besteden we aandacht aan de nieuwe eisen, de achtergronden van de rekenmethodiek NTA 8800 en de concrete invulling ervan.
Je krijgt praktische informatie over wat BENG betekent voor de woning- en utiliteitsbouw en we bespreken een project tijdens een interactieve sessie. Hiermee krijg je veel inzicht en handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in je dagelijks werk. Wil jij je in korte tijd ontwikkelen met relevante informatie, meld je dan aan voor deze training.
BEPALINGSMETHODE NTA 8800
Hoewel de drie BENG-indicatoren sterk verschillen van de EPC, kent de achterliggende fysica natuurlijk veel overeenkomsten. De energiestromen in en aan een gebouw veranderen niet met een nieuwe eis; wel de manier waarop deze worden beoordeeld. Voor de berekeningen is door NEN een hele nieuwe bepalingsmethode ontwikkeld: NTA 8800.
Deze is beschikbaar via de website van NEN; de meest actuele versie is die van januari 2022. Bovendien zijn diverse softwarepakketten beschikbaar. Voor de dagelijkse praktijk is gebruik van software noodzakelijk voor het maken van een berekening.
Lees meer over de NTA 8800
Onderwerpen
- Wat houdt BENG in en waarom wordt het ingevoerd?
- Wat zijn de eisen en rekenmethodieken?
- Waarin is BENG anders in vergelijking met de huidige EPC?
- Welke energieconcepten voldoen aan BENG-eisen?
- Wat is de invloed van de TO-juli-eis?
- Bespreken van voorbeeldprojecten die we voor derden vanuit Nieman hebben berekend
Bestemd voor
- Bouwbedrijf
- Projectontwikkelaar
- Gebouweigenaar
- Architect
- Leverancier
- Overheid
We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!
T 038 4670030 niemanacademie@nieman.nl
Daniëlle van Rossum & Ellen Jalink – opleidingscoördinatoren