Terug naar het trainingsoverzicht
Incompany training

Training kwaliteitsborging voor het bouwen

Kwaliteitsmanagement

Vertrouwen is goed, aantonen is beter. Rondom deze stelling laten wij zien wat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in de praktijk betekent voor organisaties, teams en projecten.

Met de komst van de Wkb verschuift de focus van het verkrijgen van een vergunning naar het achteraf kunnen aantonen dat het project de vooraf overeengekomen kwaliteit heeft. Hierdoor ontstaat meer oog voor eigen kwaliteit.

We praten u in deze training bij over alle ontwikkelingen omtrent de Wkb en wat dit voor u in de praktijk betekent, waarbij ook een parallel wordt getrokken met geïntegreerde contracten op basis van onder andere UAV-gc.

Om het een praktische training te maken, laten we een scala aan praktijkvoorbeelden zien. Ook vertellen we u welke eisen aan instrumenten voor kwaliteitsborging worden gesteld en welke keuzes u in het proces heeft. Verder behandelen we de invloed op de ontwerpkwaliteit, de registratie van risicovolle keuringsitems en de opzet van het ‘as built dossier’ met daarin de bewijsstukken om aan te tonen dat het gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen.

Een uitvoerige interactieve training toegespitst op uw behoefte.

Onderwerpen

  • Wat houdt ‘kwaliteitsborging in en hoe voert u dit in de praktijk uit?
  • Welke rolverschuiving vindt er plaats door invoering van de Wkb?
  • Welk resultaat is te verwachten en hoe legt u dat vast?
  • Hoe ziet kwaliteitsborging er in de praktijk uit?

Bestemd voor

  • Bouwers
  • Ontwerpers

Docent

Jurgen Slippens

Senior specialist Kwaliteitsmanagement Profiel
ing. J.G.M. (Jurgen) Slippens

Aanmelden

  • Uw gegevens
  • Hoe kunnen we u bereiken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen Jalink & Tina van der Meer- Nieman Academie

Kennisdeling online

Bij Nieman delen wij graag kennis en dat blijven wij ook nu doen in deze bijzondere tijd. Onze masterclasses, trainingen en incompanytrainingen kunnen ook via een live stream online gegeven worden. Dit is maatwerk en organiseren wij graag op uw verzoek. Neemt u hiervoor graag contact op via niemanacademie@nieman.nl of u belt 06-55365048.

Wet kwaliteitsborging

Nieman begeleid op dit moment zowel opdrachtgevers als bouwers bij pilotprojecten waarbij partijen zelf aan de slag gaan met de praktische invulling van kwaliteitsborging. Bij voorkeur wordt hierbij een traject ingezet waarbij alle onderdelen van kwaliteitsborging aan bod komen.

De ervaring leert dat er meerdere projecten nodig zijn om te komen tot optimale procesbeheersing. Partijen die zich al geruime aan het voorbereiden zijn hebben hierbij een duidelijke voorsprong!

Lees meer over de voorbereiding op de Wkb

Kwaliteitsborger-beoordeeld-bouwwerk