Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het trainingsoverzicht
Training

Video | Verdiepingsmodules – Besluit Bouwwerken en Leefomgeving (BBL)

Bouwregelgeving

Met de invoering van de Omgevingswet per 1 juli 2023 treedt de opvolger van het Bouwbesluit 2012, het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) in werking.

Wil jij meer inzicht in de bouwregelgeving, bouwvoorschriften en de kaders van het bouwbesluit? Volg dan deze verdiepingsvideo’s. In 3 video ’s van ieder 10 minuten, praat senior adviseur Joost Pothuis van Nieman Raadgevende Ingenieurs jou bij.

Module uitgangspunten bouwregelgeving

In deze module krijg je inzicht in de uitgangspunten die aan het bouwbesluit ten grondslag liggen. Het gaat niet alleen over algemene uitgangspunten, maar ook over belangen en taal. Deze uitgangspunten gelden niet alleen voor het Bouwbesluit 2012 maar ook voor het Bbl.

Module indeling bouwvoorschriften

Deze module neemt je mee in de met het Bbl veranderde indeling van de bouwvoorschriften. Inzicht in de indeling helpt om sneller het juiste voorschrift te vinden. Het is geen raketwetenschap, dus deze video is lekker kort.

Module ‘Het bouwbesluit zegt nee’

Hierin krijg je tips en trucs voor als iemand met de mededeling komt dat jouw oplossing niet aan het bouwbesluit voldoet. Deze tips en trucs zijn ook van toepassing onder het Bbl. Dat besluit is ook een ‘bouwbesluit’.

Nog meer weten over Besluit Bouwwerken en Leefomgeving?

Naast de verdiepingsmodules heeft Joost Pothuis ook een masterclass video gemaakt waarin hij de belangrijkste overeenkomsten en veranderingen van het Bouwbesluit 2012 en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) voor jou in de tijd plaatst.  Wil je deze video ook volgen? Kijk dan hier.

Onderwerpen

  • Inzichten in de uitgangspunten die aan het bouwbesluit ten grondslag liggen.
  • Veranderde indeling van de bouwvoorschriften
  • Tips en trucs voor als iemand met de mededeling komt dat jouw oplossing niet aan het bouwbesluit voldoet

Bestemd voor

  • Bouwbedrijf
  • Architect
  • Gemeente

Docent

Joost Pothuis

Senior adviseur Bouwregelgeving Profiel

Online training

De kosten voor deze verdiepingsmodules bedragen € 150,= pp excl. BTW.

Deze verdiepingsmodules volg je online op het moment dat het jou uitkomt. Na aanmelden ontvang je een inlogcode waarmee je toegang krijgt tot onze online leeromgeving. Met deze link heb je 6 weken de tijd om de video’s te volgen. Kies zelf het moment. De video’s duren samen 30 minuten (10 minuten per verdiepingsvideo).

Danielle en Ellen

We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!

 

T 038 4670030  niemanacademie@nieman.nl

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalinkopleidingscoördinatoren