Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Realisatie & Kwaliteitsbeheersing voor woningcorporaties

Uw portefeuille op orde, nu en in de toekomst

NOM renovatie Flat met Toekomst
Passief renovatie Binnengasthuizen Zwolle-nieuw
AJAX loader

Uw uitdaging

Er ligt een grote uitdaging om de bestaande woningvoorraad te verbeteren, waarbij energetische verbeteringen samen moeten gaan met beheersbaar onderhoud en tevreden bewoners.

 • Hoe is de staat van de woningen?
 • Wat is er nodig vanuit wet- en regelgeving?
 • Welke keuze in woningverbetering of onderhoud ondersteunen het gewenste kwaliteitsniveau binnen de beschikbare budgetten?
 • Hoe stelt u vast dat na verbetering de prestaties ook daadwerkelijk behaald zijn?
 • Hoe zorgt u dat keuzes die u nu maakt ook daadwerkelijk toekomstbestendig zijn?

Welk advies kunt u verwachten?

Wij helpen u de juiste verhouding te vinden tussen preventief en correctief onderhoud. Hiermee behaalt u de prestatie-eisen van het gebouw én minimaliseert u de exploitatiekosten.

In alle fases om complexen te verbeteren adviseren wij u als uw bouwfysisch partner. We werken vanuit een toetskader waarin wij wet- en regelgeving (rechtens verkregen niveau) en uw programma van eisen samenbrengen. Onze energieconcepten geven u inzicht in de mogelijke prestaties en bijbehorende maatregelen.

Door het uitvoeren van inspecties en metingen in de bestaande situaties (nulmeting) zijn de huidige prestatie van het complex in beeld.  Zo zorgen wij dat onze adviezen projectspecifiek zijn en de gekozen oplossingen niet meer en niet minder doen dan de ambitie.

Onze uitwerkingen zorgen voor een integrale aanpak waarbij bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in balans zijn en elkaar versterken. Zo weet u dat energiebesparing, brandveiligheid, akoestiek, ventilatie en een goede thermische schil hand in hand gaan.  Wij ondersteunen u bij het opstellen van de stukken voor een soepel vergunningstraject en de informatievoorziening naar bewoners.

Bij de technische uitwerkingen van de concepten bewaken wij de samenhang en kwaliteit. Wij ondersteunen u bij de uitvraag naar uitvoerende partijen. En tijdens de realisatie bewaken we de uitvoeringskwaliteit door gerichte controles, inspecties en oplevermetingen. Wij ondersteunen u met een projectgericht kwaliteitsplan waarmee de kwaliteit aantoonbaar is en bij overdracht naar de beheerfase alle relevante informatie beschikbaar is. Zo kan direct op een (kosten)efficiënte wijze de planning en budgettering van het onderhoud ingevuld worden.

cor_ruiter_

Mijn collega’s en ik staan voor u klaar. Met welke uitdaging kunnen wij u helpen?

Cor Ruiter, senior adviseur

Uw woongebouwen verbeteren

Wij helpen woningbouwcorporaties of woningbouwverenigingen graag bij verbetering, verduurzaming, seriematig onderhoud en klachtenonderzoeken van hun woongebouwen.

Bij verbouwprojecten zoals renovatie of transformatie stellen we het toetskader voor u vast. Het zogenaamde rechtens verkregen niveau. Bijvoorbeeld voor brandveiligheid en akoestiek, maar ook voor energie en installaties. Zo weet u zeker dat uw omgevingsvergunning voldoet aan alle gestelde eisen.

We zorgen er uiteindelijk samen voor dat de bewoner een comfortabele, duurzame en veilige leefomgeving krijgt.

NOM renovatie Flat met Toekomst Utrecht
Terug
AJAX loader
 • Uw gegevens
 • Hoe kunnen we u bereiken?
 • Waarbij kunnen we u ondersteunen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug

Hartelijk dank. Wij hebben uw aanvraag ontvangen.

 1. We nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.
 2. U ontvangt op korte termijn een reactie
Sluit dit scherm