Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Architect

Advies voor architecten in alle projectfasen voor nieuwbouw en bestaande bouw. Voor alle soorten en maten gebouwen: van een grootschalig appartementencomplex tot integraal kindcentrum en een gemeentehuis. En van hotel tot sportfaciliteit.

kantoor SoZaWe Groningen
Kantoor Vreugdenhil Dairy Foods door Maas architecten
AJAX loader

Ontwerp

Vanaf de eerste schetsen denken wij mee over uw project. Dit doen wij bij voorkeur in ontwerp- of bouwteamverband. Wat zijn de kansen en risico’s in het ontwerp en van het gebouw in zijn omgeving? Wij ondersteunen u bij het opstellen van een passend programma van eisen waarmee u risico’s beperkt.

Ook adviseren wij u bij uitwerking van publieke en private bouwfysische en installatietechnische eisen in concrete voorzieningen. En zorgen we voor de vertaling hiervan in projectspecifieke bouwkundige detaillering.

Lees meer

Realisatie

Het samenbrengen van alle fysische prestatie-eisen in bouwkundige detailleringen is complex, zeker als de detaillering ook uw esthetische ontwerp moet waarborgen.

Wij ondersteunen u hierbij. Uw uitwerkingen moeten de wet- en regelgeving, de projectspecifieke ambities, het brand-, installatie- en energieconcept samenbrengen, zodanig dat het een basis is voor de verdere engineering.

Lees meer
Imke Du Ry Staand

Mijn collega’s en ik staan voor u klaar. Met welke uitdaging kunnen wij u helpen?

Imke du Ry, adviseur en projectmanager

Gebouwadvies voor architect

Als architect en gebouwontwerper wilt u zich kunnen focussen op het creatieve ontwerpproces en daarbij het liefst direct integrale oplossingen meenemen die goed zijn voor een comfortabel en veilig toekomstig gebruik van het gebouw.

Nieman ingenieurs hebben veel kennis in huis. Zo kunt u bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van bouwfysica, energie en duurzaamheid, circulariteit, bouw– en installatietechniek en bouwregelgeving inclusief het Bouwbesluit.

Nieuwbouw Holland Casino Utrecht