Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Wij maken gebouwen en hun omgeving beter: veilig, duurzaam en comfortabel

Nieman is al sinds 1988 uw partner voor complexe vraagstukken in de gebouwde omgeving.

Wij geven bouw-én installatietechnisch advies in elke fase: van ontwikkeling, naar realisatie en ook exploitatie, voor bestaande bouw, verbouw en transformatie, en uiteraard nieuwbouw. Onze relaties omvatten de volledige bouwkolom: bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars, gebouweigenaren, architecten, leveranciers en overheden.

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit in de gebouwde omgeving en aan een goede samenwerking. Goed partnership vergt investeringen van beide partijen. Investeren in partnership staat hoog in het vaandel, daarom bouwen wij aan langdurige relaties met onze klanten. Wij zien uw klanten (vaak de eindgebruiker) als onze klanten en dragen graag bij aan het gewenste en optimale resultaat van uw projecten.

Door de combinatie van theoretische en praktische kennis dragen onze ingenieurs merkbaar bij aan een optimaal ontwerp: robuuste kwaliteit, kostenefficiënt en goede bouwtechnische details.

Nieman stelt in haar missie duurzaamheid en integrale kwaliteit centraal. Dat is de reden dat Nieman haar 30-jarige verjaardag in 2018 in de Climate Planet vierde.
Lees onze toekomstvisie To Foresee

Geschiedenis

Nieman is gestart in 1988 door Harry Nieman en is anno 2022 onder de naam Nieman Raadgevende Ingenieurs samen met Nieman Academie, het GeluidBuro, Bimpact en Ingenii Bouwinnovatie onderdeel van de Nieman Groep. Nieman Groep is de verbindende kracht achter deze specialistische bedrijven. Samen delen we dezelfde missie; een betere gebouwde leefomgeving.
Lees onze geschiedenis 

Missie

Ons gezamenlijk einddoel? Tevreden mensen die in een veilig, duurzaam en comfortabel gebouw wonen, werken en recreëren.

Kennis

Kennis wordt pas waardevol als je het deelt! Samen hebben onze adviseurs meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van duurzame gebouwen waarin mensen veilig, gezond en comfortabel wonen, werken en recreëren.

Om deze kennis met u te delen hebben wij de Nieman Academie opgericht met een breed aanbod aan trainingen, masterclasses en kennissessies rondom de diverse vakgebieden waarin Nieman adviseert. Dit doen wij veelal incompany, maar ook bij onderwijsinstellingen, op beurzen, seminars en andere evenementen.
Ga naar Nieman Academie

Kennispartners

Kennisdelen zit Nieman in de genen en is een vast onderdeel van de bedrijfsstrategie geworden. We merken dat de markt waarin wij opereren steeds kennisintensiever wordt en de kennis steeds specialistischer. Om die vraag in de toekomst goed te kunnen invullen is samenwerking met partijen die kennisdeling faciliteren ‘een must’. Bekijk wie onze kennispartners zijn en bij andere netwerken waar wij ons bij aan gesloten hebben.
Bekijk onze kennispartners

Normontwikkeling

Nieman collega’s zijn ook betrokken bij normontwikkeling zoals de NTA8800 (BENG) en ventilatienorm NEN1087, NEN6079 (risicobenadering grote brandcompartimenten), Onderzoeken RVO over BENG en TOjuli
Bekijk onze lidmaatschappen en commissies

Certificering

Nieman is ISO 9001 gecertificeerd dit betekent dat wij de kwaliteit van ons bureau hoog houden.
Uiteraard is dit niet onze enige certificatie.
Bekijk hier welke certificaten wij nog meer huis hebben.