Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De woongebouwen op locatie Kraanbolwerk aan de noordelijke rand van de binnenstad van Zwolle worden omgeven door een levendige stadshaven. Ruimte en uitzicht op de prachtige binnenstad, de geur van schepen, een stedelijke, robuuste sfeer van bebouwing en een luxe openbare ruimte zijn de kenmerken van deze bijzondere locatie.

Vanwonen - Kraanbolwerk Zwolle fase 4 - Winterbeeld

Winterse impressie Kraanbolwerk Zwolle

Locatie en ontwikkeling

Doordat Kraanbolwerk aan drie zijden door water wordt omgeven, biedt het fraaie uitzichten op de binnenstad. De ontwikkeling bestaat in totaal uit 100 nieuwbouw appartementen en 50 stadswoningen met een parkeergarage en wordt in vier fasen ontwikkeld.

De eerste fase bestaat uit De Stelling (opgeleverd najaar 2016). Fase 2 omvat Hanzehuizen en appartementengebouw De Kraan en is ontworpen door BDG architecten. Deze woningen worden begin 2018 opgeleverd.

Daarna worden in fase 3 en 4 nog stadswoningen, stadsvilla’s, maisonnettes en appartementen gebouwd die ontworpen zijn door Bedaux de Brouwer, ZECC en 19 het atelier architecten. De bouw van fase 3 is ondertussen ook gestart. De verkoop van fase 4 ook.

Werkzaamheden Nieman

Sinds 2012 adviseert Nieman ontwikkelaar VanWonen voor dit project op het gebied van de bouwregelgeving, energiezuinigheid en duurzaamheid, gevelgeluidwering, ruimteakoestiek, brandveiligheid en –ventilatie van de parkeergarage, brandveiligheid en bouwkundige detaillering. Ook ondersteunen we Nijhuis Rijssen bij de kwaliteitsborging van dit project.

Het energieconcept kenmerkt zich door een zeer hoge kwaliteit van de thermische schil, waarmee in combinatie met de LT-vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem in alle woningen een zeer comfortabel en gezond binnenklimaat wordt gerealiseerd.

Fase 1 is gebouwd door BAM. Fase 2-4 wordt gebouwd door Nijhuis Rijssen. Constructeur is Alferink van Schieveen en installateur is Hulst-Flier.

Woongebouw de-stelling Kraanbolwerk Zwolle kadewoningen-toekomstig Kraanbolwerk, Zwolle Impressie Kraanbolwerk, Zwolle

Lees meer

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Gerton Starink.