Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Olympic Hotel markeert met zijn 50 meter hoge toren de Sportas van Amsterdam. Hiermee is het hotel een schakel tussen het olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten van de Schinkeleilanden. Het hotel heeft  309 kamers en veel faciliteiten voor sporters, toeristen en zakelijke klanten.

Olympic Hotel Amsterdam

Nieman is bouwfysisch adviseur van het Olympic Hotel en voerde de volgende werkzaamheden uit

In het ontwerpteam in opdracht van Urban Hotel Real Estate:
Bouwfysica: Quick scan windhinder, windtunnelonderzoek, daglicht, ventilatie, energieconcept (EPC), controle detaillering op luchtdichtheid, waterdichtheid, Rc-waarden, U-waarden, positie thermische schil, voorkomen van inwendige condensatie en koudebruggen.
Akoestiek: Interne geluidwering tussen hotelkamers onderling en via deuren naar de gang, beperking nagalmtijd in hotelkamers en algemene-, lounge- en fitnessruimte, het zwembad en het restaurant.

Tijdens de contract- en uitvoeringsfase in opdracht van Van Wijnen: controle contractstukken op juiste verwerking bouwfysische adviezen, advisering detaillering composietelementen, advisering detaillering luchtdichtheid gebouwschil, advisering detaillering kamerscheidende wanden.

Bouwpartners

In opdracht van Urban Hotel Real Estate maakt Rijnboutt het ontwerp voor het Olympic Hotel. Gedelegeerd ontwikkelaar is City Hotel Development B.V. en de installateur is Easy Controls. In opdracht van Urban Hotel Real Estate (UHRE) heeft Van Wijnen Lelystad B.V. het Olympic Hotel gerealiseerd. Het hotel is in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Heeft u vragen over de Nieman werkzaamheden voor het Olympic Hotel?

Neem dan contact op met Gerton Starink of Ronald Pool

Olympic Hotel Amsterdam Uitzicht Olympic Hotel Amsterdam