Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Ringparkgebouw in Amsterdam-West wordt herontwikkeld en hernoemd tot Rembrandt Park One.

Het bestaande gebouw bestaat naast kantoorruimtes ook uit een koffiebar, restaurants en een sportschool. Wat dit 24.000 m2 grootte gebouw straks uniek maakt is de ligging van het gebouw in de omgeving, het paviljoen grenzend aan de vijver en de duurzaamheid van het gebouw. Het paviljoen bouwen we opnieuw op met veel gebruik van glas. Hiermee benutten we het uitzicht op water en groen van het Rembrandtpark.

Ringparkgebouw Amsterdam West

Ringparkgebouw Amsterdam West

Advisering Nieman

Wij adviseren het ontwerpteam op het gebied van akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid (BREEAM), energiezuinigheid en installatietechniek. In het voorlopig ontwerp stelden wij het technisch programma van eisen op  vanuit onze verschillende vakgebieden.

BREEAM-Excellent

Wij verzorgen het integrale advies op de diverse vakgebieden. Wij bewaken tijdens het ontwerpproces de te behalen credits voor de BREEAM-score. Vooraf hebben wij een Quick Scan opgesteld om inzichtelijk te maken welke score voor BREEAM haalbaar is. Het ambitieniveau is gesteld op BREEAM-Excellent.

Renovatie uitdagingen

Uitdaging voor de duurzame renovatie van Rembrandt Park One lag in het bedenken van een optimale afstemming tussen akoestiek, installatietechniek en architectuur van de kantoorverdiepingen. De wens was de industriële onderzijde van de vloerdelen zoveel mogelijk in het zicht te laten.

Industriële onderzijde vloerdelen

Industriële onderzijde vloerdelen

Echter door de harde eigenschappen van de betonnen vloeren en balken ontstaan er hierdoor veel hinderlijke reflecties waardoor er geen aangenaam akoestisch klimaat ontstaat. Tevens moest er ruimte worden gereserveerd voor installaties.

Door nauwe afstemming onderling en samenwerking met de opdrachtgever, de architect en de kostendeskundige is er een oplossing gevonden die voor alle partijen naar tevredenheid is.

De bestaande verdiepingen waren brandcompartimenten. In verband met de wens tot het aanbrengen van vides en daarmee het samenvoegen van bouwlagen is voorgesteld het gebouw te voorzien van een sprinkler. Voor de sprinkler, de brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie stelden wij het UPD op.

Rembrandt Park One Amsterdam

Rembrandt Park One Amsterdam Redevelopment | Architecture and interior design by HofmanDujardin

Ontwerpteam

Project-en vastgoedontwikkelaars Round Hill Capital en Boelens de Gruyter zijn de opdrachtgever. HofmanDujardin is de architect. Van Rossum verzorgt het constructief advies. IGG bouweconomie is aangesloten als bouwkostendeskundige. Nieman Raadgevende Ingenieurs is adviseur bouwfysica, duurzaamheid en installatietechniek.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden voor deze renovatie?

Neemt u dan met Ronald Pool contact op.

Lees ook

Rembrandt Park One Amsterdam Rembrandt Park One door HofmanDujardin Rembrandt Park One door HofmanDujardin
Impressies Rembrandt Park One door HofmanDujardin