Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Volkshotel was eerst het hoofdkwartier van één van de grootste kranten van Nederland. Nu is het getransformeerd tot een hotel met 172 kamers en veel ontspanningsmogelijkheden. Volkshotel ligt in het stadsdeel Amsterdam-Oost en bevindt zich op slechts 50 meter van het metrostation Wibautstraat.

Volkshotel Amsterdam

Werkzaamheden Nieman

Nieman was akoestisch- en brandveiligheidsadviseur voor de transformatie van dit kantoorgebouw tot hotel.

Met de Werkplaats, een café met flexwerkplekken, de nachtelijke cocktailbar Doka, restaurant & club Canvas,  en 85 werkruimtes voor creatieven, genaamd de Broedplaats en 172 hotelkamers, heeft het oude Volkskrantgebouw veel meer te bieden dan alleen een bed voor toeristen.

Sinds 2011 voerde Het GeluidBuro akoestische beoordelingen uit en adviseerde en begeleide het bouwteam om een optimale geluidbeheersing tussen bovengenoemde ruimten te realiseren. Met name de club direct boven hotelkamers was een geslaagde akoestische uitdaging.

Nieman adviseerde de brandveiligheid van het gebouw. De brandcompartimentering en vluchtveiligheid (opvang- en doorstroomcapaciteit) zijn door ons tot op het bouwkundige detail bepaald. De bestaande constructie en de gebruikerswensen waaronder optimalisatie van het aantal personen vormden hierbij een bijzondere uitdaging.

Heeft u vragen over de transformatie van kantoor tot levendig volkshotel?

Neemt u dan contact met ons op.

Lees ook

Volkshotel Amsterdam