Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met initiatieven voor tiny houses. Deze kleine, vaak semi-mobiele miniwoningen moeten volgens de bouwregelgeving wel ‘gewoon’ voldoen aan de bouwregels uit het Besluit bouwwerken leefomgeving voor de gebruiksfunctie ‘wonen’. Maar dát levert soms nog wel wat uitdagingen op en laat ook zien dat niet alle onderdelen van onze bouwregelgeving zijn ontwikkeld voor dit type woningen.

In opdracht van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland schreef Marjolein Berghuis een praktische handreiking die ingaat op de bouwtechnische eisen die gelden voor een tiny house en de mogelijkheden om hiervan af te kunnen wijken, zoals met gelijkwaardige oplossingen of het toepassen van maatwerk.

De kern van de handreiking is om aan te geven hoe ook een tiny house, ondanks het feit dat niet aan elke regel kan worden voldaan, toch kan voldoen aan de oogmerken (voorheen pijlers genoemd) veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid die aan de regels ten grondslag liggen.

Dowloaden

Download de handreiking via de button.

Vragen?

Heeft u vragen over deze handreiking? Stel uw vraag dan aan Marjolein Berghuis

Download handreiking

 

Bron afbeelding: www.ana-white.com