Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Geluid is een onmisbare informatiedrager

De mens staat in contact met zijn omgeving via zijn zintuigen: hij hoort, ruikt, voelt en proeft zijn omgeving.Een bepaald geluid kan op hetzelfde moment voor de één nuttig en nodig zijn en voor de ander onaanvaardbaar en uiterst hinderlijk zijn. Daarmee is geluid een complexe materie.

Geluid in relatie tot de gebouwde omgeving

Het aspect geluid in relatie tot de gebouwde omgeving is één van onze specialismen. Dankzij onze integrale kennis van regelgeving, bouwfysica en bouwpraktijk geven wij praktisch uitvoerbare adviezen op het gebied van bouwakoestiek en milieugeluid.

Onze ervaren akoestisch adviseurs helpen u graag bij uw vraagstukken over verkeers- en industrielawaai, geluidwering in gebouwen, geluid van installaties of ruimteakoestiek. Zij combineren hun theoretische kennis met de jarenlange ervaring die onder andere is opgedaan met vele praktijkmetingen.

Het GeluidBuro

Vanaf september 2018 is Het GeluidBuro onderdeel van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Het GeluidBuro is een uniek en gerenommeerd akoestisch adviesbureau met een ruime expertise in lawaaibeheersing, ruimteakoestiek en omgevingsgeluid.

Het dienstenpakket van Het GeluidBuro is een waardevolle aanvulling op de huidige dienstverlening van Nieman. De bundeling van krachten zorgt voor een unieke combinatie in de markt. De advisering van Het GeluidBuro is meer gericht op alles wat te maken heeft met geluid en akoestiek in de leefomgeving en is daarmee een goede combinatie met de focus op duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en comfort in de gebouwde omgeving.

Heeft u een akoestische vraagstuk?

Neemt u dan met Koen Temmink of Danny Roelofsen contact op.

Een opnamestudio; een en al akoestiek

Een opnamestudio; een en al akoestiek