Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Hoe zorgen we voor een comfortabel buitenmilieu?

Een goed klimaat rondom gebouwen maakt de straat, het plein, de tuin, het terras of het balkon prettiger en beter bruikbaar. Wind, bezonning, geluid en luchtkwaliteit zijn daarbij belangrijke factoren. Dit onderdeel van de bouwfysica noemen we stedenbouwfysica.

Van de andere kant beïnvloedt het buitenmilieu het klimaat vlakbij de gebouwschil en op die manier ook het binnenklimaat. Denk hierbij aan ventilatie daglichttoetreding of geluid. Geef hier al vanaf het ontwerp van de gebouwvolumes aandacht aan. Zo wordt het ontwerp zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Dit geldt vooral voor gebouwen in stedelijke gebieden.

Wij onderzoeken graag vanaf de ontwerpfase de verschillende stedenbouwfysische aspecten. Om te zorgen voor een comfortabele omgeving.

Stedenbouwfysica, een comfortabel plein

Een comfortabel plein met een goede bezonning en geen windhinder.

Stedebouwfysica vanaf de schetsfase

Het onderzoeken kan in onderlinge samenhang en in relatie met de gebouwschil en het binnenklimaat. Omdat de vormen en posities van de gebouwvolumes bepalend zijn, geldt hoe eerder de stedenbouwfysica in het project wordt onderzocht, hoe meer het ontwerp recht aan een optimaal buiten- en binnenklimaat kan doen. Daarom zijn wij u ook in een heel vroeg stadium van het gebieds- en gebouwontwerp graag van dienst.

Bezonning en beschaduwing

Bezonning en beschaduwing

Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze adviseurs.