Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

ing. I. (Ilse) van den Berg

Adviseur Brandveiligheid

Als adviseur geef ik advies op het gebied van brandveiligheid. Binnen de brandveiligheid heb ik ervoor gekozen om mij bezig te houden met de praktische uitwerking. Hiervoor ga ik regelmatig op inspectie, waarbij ik bestaande gebouwen ga controleren. Hierbij kijk ik of een gebouw brandveilig is uitgevoerd.

Daarnaast kom ik ook veel op nieuwbouwlocaties, waar ik kwaliteitscontroles van de uitvoering controleer. Ik controleer bijvoorbeeld of een en ander correct brandwerend is uitgevoerd. Bijvoorbeeld: is de brandklep correct brandwerend geplaatst, is er ophanging aanwezig en dergelijke.

Ook voer ik verscherpt toezicht controles uit bij leuke uitdagende projecten van het Rijksvastgoedbedrijf. Dit zijn zeer leuke klussen waarbij ik de uitvoeringstekeningen controleer en regelmatig op de (nieuw)bouw controleer of de brandveiligheid correct is uitgevoerd. Dit wordt vastgelegd in een logboek en toezichtsrapportage. Tijdens de oplevering wordt beoordeeld of alle openstaande punten correct zijn uitgevoerd en of het gebouw als ‘brandveilig’ kan worden opgeleverd. Een zeer leuke en uitdagend stukje van mijn leuke werk.

Op kantoor werk ik mijn inspecties uit in een rapportage. Hierbij wordt door mij een werkomschrijving gemaakt of een kort knelpunten overzicht (afhankelijk van de opdracht).

Aanvullend geef ik voor de Nieman Academie ook cursussen op het gebied van brandveiligheid en realisatie.

Ilse van den Berg Staand

Mijn ervaring bij Nieman

Nieman is een leuk en gezellig bedrijf om te werken. Binnen Nieman is genoeg ruimte om mijzelf te ontplooien binnen mijn vakgebied. Er zijn veel personen met kennis aanwezig waar ik dingen van kan leren en met wie ik kan sparren over diverse uitdagingen die ik tegenkom binnen mijn projecten.
Ook worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd die altijd gezellig en leuk zijn.

Nieman is een ambitieus bedrijf met inspirerende collega’s. De projecten die voorbij komen zijn gevarieerd en uitdagend, waardoor ik nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.