Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

ing. L.A.M. (Larson) van Dijk

Adviseur Brandveiligheid

Mijn historie is gevoed door het maken van product informatie systemen voor de toeleverende industrie in de B&U- en de GWW-bouw en als afdelingshoofd toepassingstechniek van de integratie van gipsvezel-, cementgebonden- en vezelcementplaten in brede, bouwkundige (droogbouw) toepassingen in het bijzonder.

Sinds 2020 werk ik bij Nieman als adviseur brandveiligheid. Mijn expertise ligt hierbij op het toepassen van doelgerichte, praktische brandveiligheid voor gelijkwaardigheid van bouwdelen en het begeleiden van conceptontwikkelingen van de ontwikkelende prefab industrie, met inbegrip van het uitvoeren en analyseren van brandtesten, detailbeoordeling en toetsing van de toelaatbaarheid van detailafwijkingen t.o.v. testresultaten.

Mijn doel is om binnen het samenwerkend geheel de risico’s te filteren en te optimaliseren naar een brandveilige(re) en beheersbaardere situatie binnen het toepassingsgebied t.a.v. passieve brandveiligheid en het genereren van een goed bouwsysteem.

Daarnaast heb ik ervaring met uiteenzetten en uitvoeren van product- en systeemtesten m.b.t. brand en geluid (incl. analyse en advisering), toepassingsontwikkeling van producten en elementenbouw en richtlijnontwikkeling.