Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Impressie Parkeergarage Zutphen @ Aan de Stegge

Impressie Parkeergarage Zutphen door Aan de Stegge

Initiatiefase

Voor onder andere P+R Zutphen en P+R Sassenheim hebben we in de initiatiefase meegedacht over de veiligheid en de wensen van de opdrachtgever vertaald in een programma van doelen, met een zo goed mogelijke kwantificering (uitgangspuntendocument).

Realisatie

Als adviseur waren wij betrokken bij de realisatie van onder andere parkeergarages bij het Amphia ziekenhuis in Breda, het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, bij de nieuwe Pathébioscoop in Zwolle en bij het lesgebouw van de Koninklijke Marechaussee te Apeldoorn, die allemaal zijn voorzien van een automatische blusinstallatie om branduitbreiding te voorkomen. Ook de onderste parkeerlagen van de nieuwe parkeergarage bij de RAI te Amsterdam, die multifunctioneel inzetbaar zijn, zijn voorzien van een sprinklerinstallatie.

Open parkeergarage

De parkeerlagen van de nieuwe open parkeergarage bij het Designer Outlet in Roermond zijn zodanig groot dat dwarsventilatie alleen niet voldoende is. De garage is voorzien van vides die als een ‘schoorsteen’ werken en zorgen voor een goede ventilatie bij zowel normaal gebruik als brand.

Parkeergarage Designer Outlet Center Roermond door Harry Noback

Parkeergarage Designer Outlet Center Roermond door Harry Noback

 

Meedenken

Vanuit onze integrale kennis en ervaring denken wij ook graag met u mee over een robuust concept voor uw parkeergarage. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons op T 030 241 3427 en info@nieman.nl

Buitenmilieu parkeergarages

Bij parkeer- en stallinggarages spelen zowel bouwfysische als stedenbouwfysische aspecten een rol. De belangrijkste stedenbouwfysische aspecten zijn geluid- en luchtemissies. Dit noemen wij het buitenmilieu. De belangrijkste bouwfysische aspecten zijn de ventilatie en de brandveiligheid. Ook wel het binnenmilieu genoemd

Een parkeergarage heeft invloed op het buitenmilieu in de directe omgeving. Zoals de geluiduitstraling naar de omgeving veroorzaakt door installaties en autoverkeer. Maar ook de invloed van verontreinigende luchtemissies uit geparkeerde en rijdende auto’s in de parkeergarage heeft aandacht nodig.

De verontreinigende emissies vanuit de parkeergarage mogen in de omgeving niet tot een onacceptabele luchtkwaliteit leiden. De parkeergarage moet aan de grenswaarden van de Wet Luchtkwaliteit voldoen. Dit heeft consequenties voor de dimensionering van ventilatievoorzieningen.

Parkeergarage Designer Outlet Center Roermond door Harry Noback