Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De vraag naar duurzame gebouwen wordt steeds groter.

Niet alleen energiezuinige gebouwen maar ook naar gezonde, flexibele en toekomstbestendige gebouwen met gebruik van milieuvriendelijke en circulaire materialen is een grote vraag.
Gemeenten, woningcorporaties en afnemers van woningen gebruiken veelal GPR Gebouw als instrument om de duurzaamheid meetbaar te maken met de waardering in het GPR gebouw certificaat.

GPR Gebouw beoordeelt de integrale duurzaamheid in 5 hoofdthema’s :

Thema's GPR gebouw

Proceskwaliteit is een apart thema dat alle procesmaatregelen weergeeft zowel binnen de thema’s als thema- overstijgende maatregelen.

Sinds 1 januari 2014 bestaat er de mogelijkheid om een GPR Gebouw Certificaat te krijgen. Een GPR Expert of assessor accordeert  de berekening en het gebouw bij vergunning of oplevering. W/E adviseurs geeft het certificaat af. Een GPR Gebouw Certificaat is een meerwaarde voor het gebouw, maar vergt ook een extra inspanning. De ingenieurs van Nieman helpen u daarbij.

Niema GPR -Van ambitieuze naar realistische doelen! Van ambitieuze naar realistische doelen!

Om te komen tot een GPR Gebouw Certificaat begint het ontwerptraject bij het maken van een realistische GPR Gebouw berekening. Onze GPR expert kan tijdens deze fase aangeven welke maatregelen het ontwerp beïnvloeden, invloed hebben op de materiaalkeuze, proces of kosten. Zo maken we gerichte keuzes zodat de duurzaamheidsambities goed in het ontwerp geïntegreerd worden.

Samenwerken met het hele ontwerpteam

Onze GPR expert blijft het gehele ontwerpproces betrokken om te monitoren dat de afgesproken maatregelen meegenomen worden. Ook Nieman-GPR Samenwerken met het hele ontwerpteam houdt de expert nieuwe kansen en risico’s in de gaten zodat u hierop kunt anticiperen. Bij de aanvraag omgevingsvergunning kan al een vergunningscertificaat aangevraagd worden. Hiervoor accordeert  onze GPR Gebouw Expert de berekening aan de hand van de complete vergunningsstukken en stelt een rapportage op als onderbouwing.

Tijdens de werkvoorbereiding en uitvoering worden materialen maar ook het bouwproces definitief vastgesteld waarbij de afgesproken ambities vastgehouden moeten worden. Nieman denkt in deze fase met u mee maar zijn ook streng om de uitgesproken ambities echt te behalen.

Wij kunnen u volledig ontzorgen

Nieman GPR Wij kunnen u volledig ontzorgen Voor een oplevercertificaat moet er bewijsmateriaal aangeleverd worden om aan te tonen dat maatregelen daadwerkelijk toegepast zijn in het gebouw. Bij het toepassen van categorie 1 data bij het thema Milieu, zoals Mosa tegels, is bijvoorbeeld een afleverbon van het product voldoende bewijslast. Nieman helpt u bij het maken van dit dossier met bewijslast voor uw project. U ontvangt een lijst met daarin de afgesproken maatregelen en wat u hiervoor als bewijsmateriaal dient aan te leveren. Wij kunnen u ook helpen met het aanleveren van dit bewijsmateriaal zoals het uitvoeren van luchtdichtheid- of thermografie metingen. Beoordeling van Woonkeur of Politiekeurmerk Veilig Wonen en berekeningen zoals temperatuuroverschrijding- en Energie-Index berekeningen kunt u ook aan ons overlaten.

Van ontwerp naar certificaat

Nieman GPR Van ontwerp naar certificaat Onze GPR Gebouw Expert beoordeeld de bewijslast en schrijft het benodigde rapport. Er wordt bij ieder oplevercertificaat een inspectie gehouden waarbij de visuele maatregelen in het gebouw worden gecontroleerd.

Met een geaccordeerde berekening wordt het GPR Gebouw Certificaat aangevraagd bij W/E adviseurs. U ontvangt hierna het oplevercertificaat. Gebouwen met een GPR Certificaat worden altijd gepubliceerd op de openbare GPR projecten website.

Ambities realiseren

Nieman helpt u niet alleen bij het formuleren van uw ambities, maar vooral in het realiseren ervan. Onze ervaren GPR Gebouw Expert en adviseurs zetten uw wensen en ideeën om in integrale ontwerpoplossingen en praktische maatregelen.

Neem contact op met onze GPR Experts Nicko Jansen of Sanneke Schiphorst