Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Als (ontwikkelende) bouwer wilt u weten wat de impact is op uw organisatie van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, kortweg Wkb.

Nieman adviseert en begeleidt diverse partijen bij de voorbereiding op de Wkb. Dit doen wij onder andere door kennisdeling en het begeleiden van leerprojecten. Ervaren kwaliteitsmanagers adviseren en ondersteunen  organisaties en teams bij het opzetten, uitvoeren en verbeteren van kwaliteitsprocessen.

Maar de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen is niet alleen het ‘feestje van de aannemer’. Ook als opdrachtgever dient u zich voor te bereiden op de impact van de Wkb op uw organisatie.

 • Wat is de invloed van de stelselwijziging op uw vergunningsprocedure?
 • Welke keuzes kunt u of moet u wellicht nu al maken?
 • Welke instrumenten zijn er en welke werkwijze past er bij uw organisatie?

Dé adviseur op gebied van de Wet Kwaliteitsborging

Door de jarenlange ervaring en prominente positie bij de totstandkoming van de Wkb kennen wij de wet als geen ander. Deze kennis en ervaring zetten wij in op de volgende wijzen:

 • Het uitvoeren van leerprojecten

  Met een uitgekristalliseerd stappenplan begeleiden wij partijen bij het opzetten, toepassen en verbeteren van de nodige werkwijzen onder de Wkb. Van procedures, risicomanagement, project- en keuringsplannen tot het uitvoeren van ‘eigen’ keuringen. Reeds ervaring of specifieke vragen? Dan stemmen wij onze aanpak op uw wensen af. Echter altijd met een positief kritische blik zodat u écht voorbereid bent.

 • Organisatieadvies

  Kwaliteitsmanagers van Nieman zitten als adviseur in diverse gremia binnen organisaties. Onder andere in themasessies helpen wij werkgroepen bij het verder brengen van vraagstukken en ontwikkelingen binnen organisaties. Zoals het opzetten van een eigen kwaliteitssysteem, het inrichten van documentenbeheer of het geven van input op de voorwaarden voor inkoop. Altijd actueel en met kennis van zaken. Kortom de adviseur aan tafel.

 • Masterclasses en trainingen Wkb

  Nieman heeft een doorontwikkeld en actueel trainingsaanbod om in één of meerdere sessies organisaties en projectteams volledig op de hoogte te brengen van de inhoud en impact van de Wkb. Van Masterclasses voor directie en management tot praktijkgerichte trainingen voor projectteams of uitvoerend personeel.

Bekijk het trainingsaanbod
Nieman adviseur op gebied van de Wet Kwaliteitsborging

Nieman adviseur op gebied van de Wet Kwaliteitsborging