De Pionier in Amersfoort is het eerste nieuwbouwproject in de transformatie van bedrijventerrein De Isselt naar woongebied. Het gebouw bestaat uit 208 nieuwe studio’s voor jongeren tot 30 jaar. Starters en jongeren uit de maatschappelijke opvang.

De Pionier in Amersfoort in vogelvlucht

Bijzondere doelgroepen vragen om bijzondere oplossingen. De Pionier wordt daarom een plek waar mensen zelfstandig kunnen wonen en naar elkaar omkijken. In het gebied staat het ‘samen’-gevoel centraal en is het straks fijn wonen. De realisatie van het gebouw start in 2021.

Wat het project bijzonder maakt, is dat het om tijdelijke huisvesting gaat door middel van modulaire woningen. Plegt-Vos plaatst deze woningen en haalt ze na 10 jaar weg. Daarna kunnen ze elders worden geplaatst om zo op een andere plek weer een tijdelijke oplossing te bieden aan woningnood.

Nieman en De Pionier

Wij voeren voor De Pionier advisering uit voor de Aanvraag Omgevingsvergunning op het gebied van akoestiek, bouwregelgeving, brandveiligheid, energie en duurzaamheid. Nieman ondersteunt hiermee integraal het ontwerpteam om zo samen te komen tot een veilig, duurzaam maar vooral comfortabel gebouw.

De uitgekiende prefab bouwmethode leidt na een zorgvuldige engineeringsfase tot een korte bouwtijd. Zo is een snelle oplevering van de woningen aan Portaal / Omnia Wonen en aan de bewoners mogelijk.

Team

Plegt-Vos | VBT | Lievense | Nieman Raadgevende Ingenieurs

Lees meer

Impressie zijaanzicht De Pionier in Amersfoort