Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Rondom het toekomstige park van de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland komen nieuwe hoge gebouwen. Blok 10 staat aan de noordzijde van dit park en werpt door zijn positie schaduwen op zijn eigen plot.

De nieuwbouw bestaat uit een half verdiepte parkeergarage met daarop 3 identieke woongebouwen met totaal circa 170 appartementen. Op de begane grond van één bouwblok wordt een horecagelegenheid gerealiseerd.

De gebouwen zijn georganiseerd rond een corridor. Naast tussenwoningen kent het plan door de terrassen structuur ook een groot aantal woningen met een hoek- of zelfs een driezijdige oriëntatie. Bovenin zitten een aantal grote penthouses. De corridors worden naar boven toe steeds kleiner. De liften en trappenhuizen zitten in het hoge deel van het gebouw.

Impressie Heroes Amsterdam

Impressie Heroes Amsterdam door Arons en Gelauff architecten. Klik voor meer impressies.

 

Werkzaamheden Nieman

Nieman is vanaf de ontwerpfase als integraal adviseur betrokken bij deze terraswoningen. Wij geven advies op gebied van akoestiek voor de woon- en horeca functie, advies Bouwbesluit, Energie en Duurzaamheid inclusief label en certificering, Brandveiligheid en advisering van de installaties. Daarnaast verzorgen wij de gecertificeerde bouwplantoetsing volgens de BRL 5019 en het Politie Keurmerk veilig Wonen.

Projectinformatie

 • Projectontwikkelaar : Synchroon
 • Architect : Arons en Gelauff architecten
 • Aannemer :  HSB
 • Omvang : 3 bouwblokken met garage
  158 woningen, inclusief 28 penthouses
  Cafe 190 m²
  113 parkeerplaatsen en 640 fietsplaatsen
 • Oplevering medio 2018

Meer informatie

 

Lees ook het artikel in  Stedenbouw_Blok 10 Unieke stadsappartementen op Zeeburgereiland