Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In het verlengde van onze inhoudelijke advisering leveren we input aan BIM-modellen of maken we deze zelf. We doen dit voor zowel bouwkundige als installatietechnische ontwerpaspecten.

Bouwkundig

Wij ontwikkelen prestatiemodellen, leveren inhoudelijke input in een BIM-model van derden of maken automatisch bouwbesluitberekeningen en MPG-berekeningen met behulp van de Bouwbesluit-toetshulp en MPG-toetshulp.

Bouwbesluit- en MPG-toetshulp

Nieman en Buro de Haan ontwikkelden samen de Bouwbesluit-toetshulp en MPG-toetshulp die vanuit Bimpact in de markt wordt gezet. Met beide toetshulpen is het mogelijk om “live” tijdens het ontwerpen te checken of wordt voldaan aan bepaalde bouwbesluiteisen.

Bimpact helpt de bouwsector, organisaties en hun medewerkers bij het verkorten van projectdoorlooptijden, het verbeteren van de kwaliteit en het voldoen aan Bouwregelgeving. Wij gaan ondertussen door met de ontwikkeling van eigen tools die het toetsen van gebouwen en woningen aan bouwregelgeving op eenvoudige manier mogelijk maken.

Installatietechnisch

Wij ontwikkelen geometrische- en prestatiemodellen. Lees hieronder hoe wij dit in de verschillende ontwerpfases van een project doen en welke output we aan u leveren, gespecificeerd per LOD niveau.

BIMvisie Nieman

BIMvisie Nieman

BIMvisie Nieman

BIMvisie Nieman

Heeft u vragen over bovenstaand?

Neem voor meer informatie contact op met Mark Bruining of stel uw vraag via info@nieman.nl.

Ook lezen

Lees ook het interview met Mark Bruining op Bimregister.nl over het gebruik van BIM bij Nieman.